Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Kanser Cerrahisi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > KanserCerrahisi.com Forumları > Sürrenal (Böbreküstü Bezi) Kanseri

Sürrenal (Böbreküstü Bezi) Kanseri Sürrenal (böbreküstü bezi) kanseri ve ameliyatı hakkında tüm soru ve sorunlarınızı sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 31-05-2010
Junior Member
 
Giriş tarihi: May 2010
Mesajlar: 1
Standart ameliyattan cıkamaz diyorlar

merhaba hocam benim annem 49 yaşında böbrek üstünde kitle var 10mm. carşamba günü ameliyat olcak ama doktor bey ameliyattan cıkma ihtimalının düşük oldunu, hatta belkide acıp kapatacagını hicbirşey yapamıcanı söyledi. annem 2 aydır sancıdan duramıyor. hastanede evde hiçbir ilac agrısını dindiremedi. 10 kilo verdi. doktor kanserin büyük bir bölümü kapladığını düşünüyor. herşeye hazırlıklı olun dedi.
Allahtan ümid kesilmez ben ümid etmek istiyorum. ne olur bana söyleyin . bu hastalıkta tedavi yokmu gercekten bu durumda olan hastalar yaşayamaz mı.yok mu bir tedavisi. benim teyzem dedem farklı kanser sebepleri ile ölmüştü annemide kaybetmek istemiyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 31-05-2010
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 27
Standart

Annenize çok geçmiş olsun, teyze ve dedenizden dolayı da endişenizi gayet iyi anlıyorum. Anneniz hakkında yorum yapmak için hastalığın hangi evrede olduğunu bilmek gerekir, bunu da ancak doktorlarınız bilebilir. Aşağıda size gerekli olan bilgileri ekledim, gerisini kendi doktorlarnızdan öğremeniz gerekir. Şimdiden size kolay gelsin.

Sürrenal veya adrenal (böbreküstü bezi) kanseri ender görülen bir tümör olup, 1 milyon kişide 1-2 kişide rastlanır. Ortalama görülme yaşı 44’dür. Sürrenal (adrenal) kanserin üç tipi vardır: 1. Differansiye: hormon salgılar 2. Anaplastik 3. Hormonal: % 60’ hormon salgılar. Cushing sendromu, adrenogenital sendrom, kıllanma artışı, kadınlık hormonlarında artış, aldosteron hormonunda artış görülebilir. Sürrenal (adrenal) kanserinde tedavi cerrahidir. Günümüzde laparoskopik veya robotik cerrahi ile sürrenal (adrenal) bezin eksiksiz olarak çıkartılması tedavinin ana temelini oluşturur. Radyoterapi sadece tümörün lokal olarak nüks etmesi durumunda önerilmektedir. Kemoterapide kullanılan ilaçlar ise: mitotan, suramin, gossypol, cisplatin ve adriamycindir (doxorubicin). Sürrenal (adrenal) kanserinde tanı konulduğunda hastaların % 3’ü Evre I, % 28’i Evre II, % 20’si Evre III ve % 49’u Evre IV olduğu bildirilmektedir. Evre 1 ile 4 arasında evrelendirme yapılır, 1. evre başlangıç aşamasında ve 4. evre yayılmış tümör anlamına gelir. Tümör büyüklükleri: T1: 5 cm’in altında tümör, T2: 5 cm’den büyük tümör, ancak sürrenal (adrenal) bez dışına taşmamış, T3: tümör sürrenal (adrenal) bez dışına taşmış ve T4: tümör komşu organlara taşmıştır. Sürrenal (adrenal) kanserinde tanı konulduğunda olguların % 70’inde kanser sürrenal (adrenal) bezin dışına taşmış durumdadır. En sık olarak karın zarı (periton), karaciğer, akciğer ve kemiğe sıçrama (metastaz) yapar. Beş yıllık ortalama sağkalım % 40 civarındadır, ancak 4. evredeki bir tümörde ortalama sağkalım 9 aydır. Geniş serilerde sağkalımda etkili olan iki faktör olarak tümörün evresi ve cerrahinin eksiksiz olması olarak bulunmuştur. Deneyimli ellerde bu nedenle laparoskopik ve robotik cerrahi görüş üstünlüğü nedeniyle kanser cerrahisi yönünden avantaj sağlamaktadır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

Kanser Bilgileri Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu - Powered by vBulletin
Kanser Cerrahisi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu - Powered by vBulletin
Prof.Dr. Korhan TAVİLOĞLU - Genel Cerrah
Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu - Powered by vBulletin
DrTaviloglu.TV - Hastalara Yönelik Video Sitesi
Robotik Cerrahi - Robot Cerrahisi - Prof.Dr. Korhan TAVİLOĞLU
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 04:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Kanser Cerrahisi Forumları 2010